Kop Grasweg zijn de kavels 68, 69 en 70 die aan de kop van de Grasweg liggen in Buiksloterham, direct aan het IJ. Deze locatie wordt ontwikkeld tot een duurzame wijk voor wonen en werken. Deze nieuwe wijk aan het IJ wordt ‘Noorderkaap’ Buiksloterham.

Bouwbedrijven en woningcorporatie Amvest, Hurks en de Alliantie werken in dit bouwproject samen aan de drie kavels om in totaal 350 koop- en huurappartementen te realiseren en circa 3.800 m² aan commerciële ruimten.

Zowel huur- als koopwoningen
De  koopappartementen worden ontwikkeld door Amvest en Hurks gezamenlijk. De vrije sector huurappartementen worden ontwikkeld en in portefeuille genomen door Amvest en de Alliantie. De sociale huurappartementen worden ontwikkeld door de Alliantie, die deze toevoegt aan haar portefeuille. De 136 sociale huurappartementen voor de Alliantie liggen verdeeld over 3 woonblokken die door 3 verschillende architecten zijn ontworpen: Atelier PuuurNine Oaks en CHANGE.NL. Het stedenbouwkundig plan is van Studioninedots en Delva verzorgt het ontwerp voor het woonrijp maken.

Voor dit project heeft Nex2us in opdracht van de Alliantie Ontwikkeling voor een 3-tal woongebouwen de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Quickscan Bouwbesluit 2012
  • Volledige plantoetsing Bouwbesluit 2012
  • Bouwbesluitberekeningen: oppervlakten, daglicht, ventilatie en brandoverslag
  • Milieuprestatieberekeningen
  • Energieconcept, EPC-berekeningen conform NEN 7120