Op een prachtige locatie in het Ginneken te Breda is voormalig zorgcentrum De Werve gelegen. Vanaf maart 2016 is zorginstelling Surplus gestopt met de zorg en zijn de panden beschikbaar gekomen. Maas-Jacobs werkt aan de transformatie van dit markante gebouw tot een toonaangevend plan: De Werve.

Het totale plan is onderverdeeld in meerdere deelplannen. Zo worden middels transformatie 13 appartementen en 4 woningen gerealiseerd in het markante gebouw ‘De Werve’. Bij de transformatie blijven karakteristieke elementen als bestaande trappen, hoge plafonds en gevel van het gebouw zoveel mogelijk behouden. In de Werfstraat, naast het huidige gebouw, komt een nieuw pand bestaande uit 7 appartementen en 1 royale woning. Deze nieuwbouw sluit in zijn architectuur en uitstraling aan bij ‘De Werve’. Ook voor het bestaande pand ‘De Dissel’, op de kruising van de Teijchinélaan en Cartier van Disselstraat, wordt een nieuw plan ontwikkeld.

Het ontwerp is van architectenbureaus Oomen en Van Beijsterveldt & Gommers. In opdracht van Maas-Jacobs, die de ontwikkeling en realisatie van dit project verzorgt, heeft Nex2us de advieswerkzaamheden op het gebied van brandveiligheid uitgevoerd.