Vissershaven - Dag van de bouw

Bouwend Nederland organiseert dit jaar voor de achtste keer de Dag van de Bouw. Tijdens deze dag kunt u een kijkje nemen achter de, doorgaans gesloten, bouwhekken. Dit jaar staat de Dag van de Bouw in het teken van het Nieuwe Bouwen. En bij het Nieuwe Bouwen hoort vanzelfsprekend ook Duurzaam Bouwen. Op zaterdag 1 juni kunt u tussen 09:00 en 13:00 uur zien hoe Nex2us z’n steentje hierin bijdraagt en welke rol wij hierin vervullen in de praktijk bij het project Vissershaven te Bergen op Zoom.

Project Vissershaven is een uniek woonconcept in de wijk Havenkwartier waar in opdracht van woningcoöperatie Stadlander, diverse woonvormen worden gecombineerd tot één geheel. Er worden 108 wooneenheden gerealiseerd, variërend van herenhuizen, eengezinswoningen, appartementen, penthouses tot een compleet woon-zorgcomplex. Onder het gebouw bevindt zich een stallinggarage met hierboven een “groen” pleindek dat als stadstuin wordt ingericht.

In het kader van Energielabel Nieuwbouw monitoren wij in opdracht van Stadlander gedurende het bouwproces of de woningen conform de ingediende EPC berekeningen worden uitgevoerd. Dit proces zal volgens het door ISSO vastgestelde opname protocol worden uitgevoerd.

Voor het WoZoCo gedeelte, waarin een afdeling van TanteLouise-Vivensis wordt gehuisvest, wordt het uitvoeringstraject begeleid met betrekking tot de brandveiligheid. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd conform de Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken en dient uiteindelijk te resulteren in een pand dat BGB-gecertificeerd is.

Tijdens de dag van de bouw kunt u kennis maken met diverse facetten die de bouw zo boeiend maken. Tevens is één van de eengezinswoningen en één van de herenhuizen vrij te bezichtigen en worden er rondleidingen gegeven door de hoofdbouw. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u aan ons en diverse andere gerelateerde partijen vragen stellen over Vissershaven en de uitgevoerde werkzaamheden.

Locatie: Oude Vissershaven 9, Bergen op Zoom
Datum: Zaterdag 1 juni van 09.00-13.00